Te-am așteptat …

Ani întregi am așteptat să apari, să te zăresc în cineva, să te naști miraculos în omul de lângă mine poate …

Am așteptat ochii tăi ironici și plini de drag, zâmbetul tău strâmb și cald, mâna ta întinsă ușor către mine …

Am așteptat mereu palmele tale făcute căuș, un căuș în care să încapă perfect fața mea, buzele tale ferme sărutându-mi ochii, obrajii și gura, șoptind încet : „ sunt aici, acum totul va fi bine, poți acuma să uiți timpul în care ai fost umbră … ”

Am așteptat sărutul tău pe ceafa mea, brațele tale care să mă cuprindă, să mă ascundă de lume, și sentimentul de siguranță absolută care urma să de nască atunci.

Am așteptat zâmbetul tău cald care să-ți lumineze fața atunci când mă descoperi adormită, ciufulită și mică, îmbrăcată, peste cuvertura perfect întinsă, gestul cald care care să mă acopere odată cu pătura pe care o pui încet peste mine speriat să nu-mi tulburi somnul și buzele tale care îmi ating ușor fruntea, asigurându-se că nu am febră, că sunt bine.

Am așteptat mereu ca tu să vii și să alungi acea singurătate din mine, să spargi suficiența mea și să mă înveți cum să am încredere deplină, cum să mă las să cad pe spate fără nici cea mai mică rezervă convinsă fiind că brațele tale sunt acolo, întotdeauna acolo.

Am așteptat să vii, ca eu să pot deveni, să pot să fiu copilul fără teamă care am fost cândva demult în lumea mea fericită și absolută, copilul fără granițe care să-ți lumineze viața,

Te-am așteptat, ca eu să pot lăsa râsul adânc ascuns în mine să-ți încălzească sufletul, să pot să fiu universul tău de liniște și neliniște, de pace și provocare, să pot să-mi permit să-ți fiu zbor, să-ți fiu lume, să-ți fiu orizont.

Am așteptat să vii, să mă eliberezi din temnița în care m-am închis crescând, să-mi dai drumul să iubesc așa cum știu că pot iubi, așa cum nu am iuit niciodată: egoist un pic, speriat un pic, dat total și pentru totdeauna.

Am așteptat să te naști cumva, printr-un miracol, sublim tu, în omul de lângă mine și să mă descoperi pe mine, cea atât de adânc ascunsă în mine, pe mine copilul răsfățat care se cere iubit, copilul aiurit care are atâta nevoie de tine, copilul capabil să umple cu drag la tot pasul întreaga ta lume.

Dacă ai fi venit, eu cea ascunsă aș fi fost mare tău premiu, eu cea capabilă să apar noaptea udă și înfrigurată – după ce am făcut autostopul, la ușa unei camere de hotel și să-ți explic râzând „ mi-a fost dor de tine”, deși ai plecat doar dimineața de acasă, eu cea în stare să mă ascund într-un dulap adânc din casă (deși urăsc spațiile închise), pentru a te scoate din minți, doar pentru ca să înțelegi ce ar însemna lipsa mea, eu cea care te-ar trezi târziu, într-o noapte de vară să ne dăm pe biciclete, eu cea care aș fi umplut întreaga ta lume de postit-uri colorate cu mesaje de drag, eu sufocantă dar în același timp eu – aer fără de care nu ai fi avut cum să respiri.

Te-am aștepta … Nu ai venit niciodată așa că eu niciodată nu am devenit …

Fără tine am rămas mică și neînsemnată în lumea mea îngustă, în care nu am învățat niciodată să contez.

Pentru că tu nu ai apărut să mă descoperi, eu nu am avut cum să apar și râsul meu nu s-a auzit, și zborul meu nu a început …

Pentru că tu nu ai fost, eu nu am fost. Am trăit mereu colorată în griul în care lumea m-a îmbrăcat, în culorile terne pe care ea mi-a permis să le port.

Doar dragostea ta ar fi putut să mă spele de gri, doar dragul tău ar fi putut să scoată la lumină galbenul și movul, portocaliul și verdele care sunt. Doar dragostea ta mi-rt fi permis să fiu mereu intens colorată pentru mine și tine.

Poate tu te-ai născut undeva, într-un al El departe de mine,  poate te-ai născut chiar în El-ul meu, dar pentru o altă Ea, nu știu … Știu doar că noi nu am reușit să ne întâlnim și neîntâlnirea noastră mă condamnă pe mine să fiu veșnic gri, veșnic a lor, niciodată a mea, niciodată a ta …

Dar te-am așteptat, să crezi te rog că te-am așteptat …

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s